MIJN RAAD

Puppy's


Heb je je laten verleiden door dat schone snoetje en die grote ogen. Wie kan daar nu aan weerstaan? Niemand toch.

Probeer dan toch nog eventjes vol te houden en contacteer eerst een erkende trimster, dan kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. Trimmen kan veel tijd en geld kosten voor sommige rassen.


Heb je de knoop doorgehak, kom dan ook zo snel mogelijk met je viervoeter langs. Jong geleerd is oud gedaan. Een pup die de toestellen en handelingen kent laat zich later nog zo makkelijk verzorgen.


Hou er ook rekening mee dat castratie of sterilisatie de vacht van je hond beïnvloed en bij sommige rassen de verzorging moeilijker maakt. 

Waarom plukken? Scheren gaat sneller en makkelijker, toch?


Wanneer u een plukhond hebt  komt hij gemiddeld om de 4 maand naar het salon. Zijn vacht behoudt de structuur en de kleuren blijven expressief. Het  haar neemt weinig vuil op en behoudt zijn beschermende functies. Er is weinig verharing tussen de plukbeurten.


Ga je toch scheren dan ontstaat er een wollige, futloze structuur waar veel vuil in vast blijft zitten. De haren vormen nesten en zijn moeilijk te onderhouden. Ze moeten snel opnieuw geschoren worden en hebben  hun beschermende functie verloren.


Spijt van het scheren? Niet gewanhoopt, een vacht correctie is mogelijk. Reken wel op een aantal trimbeurten voor het weer in orde komt.Knippen/scheren


Heel wat rassen met een van nature lange vacht met zijden structuur  zoals de Bichon, Maltezer, York, Shih-Tzu, ... worden geknipt en/of geschoren omdat de lange haren consequent  onderhoud vragen.

Hier zijn een hele reeks lengtes en stijlen mogelijk en kunnen we in samenspraak met het baasje creatief aan de slag.


Hou er rekening mee dat de structuur en de kleur ook hier ( vooral bij de York ) kunnen veranderen.


Hondjes zoals de Pomerian hebben ook een zeer weelderige vacht. Dit is echter een andere vachtsoort en deze kan beter niet geschoren of kort geknipt worden. Dit haar heeft een structuur die dit slecht verdraagt wat kan leiden tot onomkeerbare kale plekken.